

PROGRAMME

13th March 2018



Registration

12.00

Duration: 2 min.

Welcoming Remarks and Opening

Lazar Džamić

Creative Strategist, Lecturer at Faculty of Media and Communications, University of Singidunum

12.02-12.15

Duration: 10 min.

Prime Minister's Introduction

Ana Brnabić

Prime Minister of the Republic of Serbia

12.15-12.25

Duration: 5 min.

Soft Power and Cultural Diplomacy

Ljiljana Rogač Mijatović

Senior Research Fellow, Faculty of Dramatic Arts, Institute for Theatre, Film, Radio and Television 12.25-13.05

Duration: 25 min.

Harnessing Serbia's Creative Industries for Cultural Diplomacy and Soft Power

Moderator:

Ljiljana Rogač Mijatović

Senior Research Fellow, Faculty of Dramatic Arts, Institute for Theatre, Film, Radio and Television

Panellists:

Biljana Srbljanović

Full Professor at the University of Arts in Belgrade

Ivan Medenica

Art Director of BITEF, Full Professor at the University of Arts in Belgrade

Ivan Petrović

President of the EXIT Foundation Executive Board

Tijana Palkovljević Bugarski

Director of Gallery of Matica Srpska

Jasna Dimitirijević

General Manager, Kolarac Endowment

13.05-13.20

Duration: 10 min.

World Bank Creative Industries Report

Branko Radulović

Associate Professor of the Faculty of Law, University of Belgrade

13.20-13.30

Duration: 7 min.

The Future of Work

Tijana Mandić

Clinical Psychologist and Psychotherapist, Retired Professor at the Faculty of Drama Arts, University of Belgrade

13:30-14.15

Duration: 30 min.

Educating for the Future: Building Creativity into the Curriculum

Moderator:

Lazar Džamić

Creative Strategist, Lecturer at Faculty of Media and Communications, University of Singidunum

Panellists:

Mladen Šarčević

Minister of Education, Science and Technological Development

Mihajlo Babin

Vice Dean at the Faculty of Economics, Finance and Administration

Nada Popović Perišić

Director at the Faculty of Media and Communications, University of Singidunum

Nikola Čavić

Head of Business Development at Nordeus

Stefan Salom

Director of Development at Infostud



14.15-15:15 Duration: 60 min. **Lunch**

15:15-15.20

Duration: 2 min.

Re-Introduction to Session

Lazar Džamić

Creative Strategist, Lecturer at Faculty of Media and Communications, University of Singidunum

15.20-15.30

Duration: 7 min.

Creative Hubs as new Spaces of Creativity

Marko Radenković

Nova Iskra Founder and General Manager

15.30-16.00

Duration: 30 min.

Creative Hubs: Building Creative Communities

Moderator:

Marko Radenković

Nova Iskra Founder and General Manager

Ivan Brkljač

CEO of Mokrin House

Panellists:

Dragana Tomić Pilipović

President of the Centre for Socially Responsible Entrepreneurship and Founder of Rural Hub

Zoja Kukić

Co-founder of StartIT and SEE ICT

Pavle Krivokuća

Maker & Business Practitioner at Impact Hub

Nenad Stojanović

Director at Deli Hub Space for Creative Activity

16.00-16.10

Duration: 10 min.

Legal and Financial Framework: Government as a Partner for Creative Industries

Nenad Paunović

Director of the Team for IT and Entrepreneurship, Office of the Prime Minister

16.10-16.50

Duration: 30 min.

Policy and Legislation Framework: Key Interventions for Further Development of the Sector

Moderator:

Ana Ilić

Advisor to the Prime Minister for Digital and Creative Industries, Film and Toursim, Office of the Prime Minister

Panellists:

Dragana Ilić

Legal Advisor for Business Relations, NALED

Aleksandra Lazar

Art Historian and Artistic Director, Drina Gallery

Milica Božanić

Executive Director at Serbia Film Commission

Slobodan Marković

Full Professor at the Faculty of Law, University of Belgrade

Vuk Sekulić

Partner at MSA IP Law Office

Milan Milojević

Partner at MSA IP Law Office

16.50-17.00

Duration: 5 min.

New Tech in Creative Industries

Vitomir Jevremović

CEO & Founder, Digital Mind



17.00-17:15 Duration: 15 min.

Coffee

17:15-17:25

Duration: 10 min.

Harnessing Creative Industries for National Branding - Best Pracitce Examples

Lazar Sakan

Creative Manager at New Moment New Ideas Company 17.25-17.35

Duration: 10 min.

Creativity is On the Move

Ivan Brkljač

CEO of Mokrin House

17.35-17.45

Duration: 10 min.

Museums and Galleries as Creative Hubs

Aleksandra Lazar

Art Historian and Artistic Director, Drina Gallery

17.45-17.55

Duration: 10 min.

Events as Creative and Tourist Centers

Milica Đilas

Journalist and PR Professional

17.55-18.10

Duration: 10 min.

Creative Industries Action Plan

Ana Ilić

Advisor to the Prime Minister for Digital and Creative Industries, Film and Toursim, Office of the Prime Minister

18.10-18.15

Duration: 2 min.

Vote of Thanks and Closing of the Program

Lazar Džamić

Creative Strategist, Lecturer at Faculty of Media and Communications, University of Singidunum

18.15-20.00

Duration: 105 min.

Cocktail

